Kun de små hunde prøver

En af mine rigtig gode veninders far sagde altid til hende som barn: Kun små hunde prøver. Med det mente han, at hvis vi ikke gør alting helt, så får vi heller ikke det resultat vi gerne vil have.

Hvor ofte siger du ikke sætninger som: “Jeg skal nok prøve….” eller “Jeg prøver lige…”. Inderst inde ved du godt, at det rent faktisk ikke er noget, du vil gøre helt igennem, eller noget du har bestemt dig for at gøre med hele din sjæl.

“Jeg vil prøve på at stoppe med at ryge”

“Jeg prøver på at tabe mig”

“Jeg skal nok prøve på ikke at spise så meget chokolade”

Kan du genkende sætningerne? Det kan du med garanti. Og spørgsmålet er nu, er du stoppet med ryge? Har du tabt dig? Spiser du stadig stadig chokolade?

Jeg kender godt svaret… Nej, nej og atter nej.

Men det er også helt OK. Du er ikke forkert, fordi du prøver. Du skal bare være klar over, at det er det, du gør, og ikke selv bilde dig selv ind, at du rent faktisk gør noget… For det gør du ikke. Du prøver på at gøre noget. Du øver dig. Men du gør ikke det, der skal til at for få de resultater, du gerne vil have.

mini, donuts, homemade

Stop med at gøre noget, som du oprindelig ikke vil

Jeg plæderer ikke for, at vi skal være supereffektive, rationelle og arbejde med vores mindset hele tiden. Jeg plæderer for, at vi blot skal stoppe med at fortælle selv løgne. Og begynde at gøre de ting som vi virkelig vil med vores liv.

Hvis du vil ryge… Så ryg da for pokker.

Hvis du ikke vil tabe dig… Så stop da med at gå på diæter.

Hvis du elsker chokolade, så elsk at spise det… Og spis alt det, du har lyst til.

MEN stop med at gøre noget, som du oprindelig ikke vil… Bare ved at prøve på det.

Du er nået til et sted i livet, sådan nok cirka halvvejs. Er det ikke på tide, at du stopper med at lyve overfor dig selv og rent faktisk finder dig selv frem, og at du bliver til den store hund, der gør det, den vil og kan? Og som ikke prøver… Men gør det!

Hvis du vil tabe dig, så gør det, der skal til. Ellers kunne du jo også nyde den faktiske smukke krop, du har, og begynde at være glad for den. Gør det, som er rigtigt for dig, og ikke kun det som er rigtigt for andre.

Og vær opmærksom på, at det er helt ok ikke at ville tabe sig, stoppe med at ryge eller spise chokolade. Du skal bare være bevidst omkring, hvad du vil. 

Du skal tage nogle bevidste valg om, hvad du vil med dig selv og dit liv. Bevidste valg tages ikke ved at please andre eller ved at tro på, at andre har svaret for dig. Bevidste valg tages ikke ved at please samfundet og myndighederne. Bevidste valg tages ikke ved at please din mand/partner, børn eller forældre.

Bevidste valg tages ved, at du stopper op. Er stille en stund. Mærker efter i dit hjerte hvad der gør dig glad… Og så gør det!

Det er så såre enkelt… Og så svært at føre ud i livet. Fordi vi tror, at alle andre har svaret på, hvad der er godt for os – eller i det mindst er det sådan, vi agerer. Vi tillægger andres holdninger og synspunkter langt mere betydning end vores egne. Vi giver dem carte blanche til at skabe og forme vores liv.

Det kan og skal de ikke… Men kun du kan tage din kraft tilbage og blive ejer af dit liv.

Stop med at give din power væk… Og start med at elske dig selv. Sådan virkelig elske dig selv!!!