Der er ikke noget så ustoppeligt som et godstog fyldt med rend-mig-i-røven

Jeg elsker dette citat. Skrevet af Jane Sincero i bogen “Du er en Badass”. Det er nemlig sammenfatningen af alt, hvad jeg mener vil give dig en bedre liv… Nemlig at fuldstændig ligegladhed med, hvad andre siger.

Ikke sådan på den narcissistiske måde, men mere på den måde, at du ikke tillægger det nogen værdi, hvad andre synes, der er rigtigt og forkert for dig i dit i liv.

Mange mennesker søger friheden. De vil gerne være frie, siger de. Men fri fra hvad – ja, ofte forpligtelser… Og så noget, vi måske ikke er så OBS på, andre menneskers holdninger og synspunkter. 

Når vi tillægger andre menneskers synspunkter vildt meget værdi, så devaluerer vi os selv. Du gør dig selv mindre værd og insignifikat.

Og min ven, tro mig, når jeg siger, du er langt mere, end hvad du nogensinde tror eller kommer til at tro, du er. Du er et fantastisk, vidunderligt, smukt og helt igennem vidunderligt væsen, som fortjener at blomstre og vise al din skønhed og storhed frem til hele verden.

Hvis du ikke gør dette, er der en god chance for, at du har tappet ind i andre menneskers holdninger om dig. Og sjovt nok, så kan de færreste mennesker (og endda ofte dem der er tættest på os) selv ikke se, hvilket vidunderligt og unikt væsen, vi rent faktisk er. De har bestemt sig for at se os i et lys – ofte et lys som er skabt ud fra, hvordan de også ser sig selv, og det er ofte langt fra strålende.

woman, towel, surprised

Handler livet ikke om at gøre ting, som er sjove?

Her er tre veje til, hvordan du kan komme til at stråle med alt det, der er dig.

  • Glem alt, hvad andre siger om dig – de ser dig alligevel ikke. Og husk på, det er kun holdinger, andre har… Ikke sandheder. 
  • Omgiv dig med mennesker, som virkelig kan se dig, og som vil dig. 
  • Erkend, at der findes assholes her i verden… Og du måske endda er i familie med nogle af dem. De har på ingen måde nogen interesse i, at du skal stråle for meget (fordi så vil de komme til at stå i skyggen).

Udover disse punkter, så gør en masse ting, DU synes er sjovt. Stop med at tilpasse og please andre. Jamen, Jesper, der er jo svært. Hmmm… Er det? Er det ikke bare et valg, du træffer, om hvad du vil og ikke vil?

Handler livet ikke om at gøre ting, som er sjove – i hvert fald det meste af tiden? Gøre ting der gør en godt, og som man bliver glad for?

Jo, det gør.

Jamen sådan kan man da ikke leve, Jesper. Man kan da bare bare ikke altid gøre det, man vil.

Hmmm… Kan man ikke? Og hvem er det egentlig, der siger, at man ikke kan det?  Med stor sandsynlighed de mennesker, der har gjort sig små, og som ikke selv lever et liv, der gør dem glade. 

Det handler på ingen måde om, at du skal blive selvoptaget, narcissist eller psykopat. Det handler blot om, at du skal blive mere dig. End of story.

Jo mere du er dig, jo mere bidrager du til andre. Jo mere bidrager du til, at denne verden bliver et smukkere og bedre sted at være. Jo mere vil dine kollegers elske dig og jeres arbejde. Jo gladere vil dine børn og din partner være, når de kan se, du står og lyser.

Du skal være et fyrtårn, der lyser op og viser vejen for andre. Viser dem, at livet rent faktisk ikke behøver at være en lort, som man tager en bid af hver eneste morgen (og tro mig, jeg kender faktisk mennesker, der siger og lever efter den devise).

Den sande frihed handler ikke om at have en masse penge, bo i Spanien eller bo for sig selv (og ingen af disse ting er forkerte, de er bare ikke den sande frihed)

Den sande frihed er, når vi gør os fri fra andres snærende bånd, som vi har ladet dem binde om os. 

Løs disse bånd. Sæt gang i toget. Sæt dig fri og oplev, hvordan et liv i sand frihed er.

…og når du gør alt dette, så elsk dig selv.